destinatii

pit stop: POLIGNANO A MARE

March 13, 2015

Din categoria ce minunatii a mai facut nevasta mea Samantha natura, Polignano a Mare cu siguranta este una dintre ele. Aflat la doar cativa kilometri de Bari, acest mic orasel zace cocotat pe malul stancos al Marii Adriatice. Peisajul este de un dramatic absolut, motiv pentru care nu ezita sa te opresti daca te afli in apropiere.

Nu iti trebuie mai mult de o zi (chiar jumatate in cazul meu) ca sa  te bucuri de frumusetea si unicitatea locului. Daca ai ajuns pe podul (sau viaductul?) Lama Monachile, esti unde trebuie. De aici poti surprinde imaginea definitorie aflata in topul rezultatelor la o simpla cautare a oraselului pe Google. La plaja Cala Porto, situata sub pod, poti ajunge folosind scarile laterale. Desi este mica, inghesuita, nerecomanda claustrofobilor, merita sa cobori si sa iti rasfeti picioarele cu apa azurie si limpede, care balteste peste pietrisul alb.

Plaja este in imediata vecinatate  a centrului vechi. In Polignano a Mare, stradutele sunt inguste si serpuiesc printre casele albe pline de poezie la propriu (pe unele chiar sunt scrise versuri) spre un balcon deschis catre mare. Aici poti sta linistit si savura o inghetata si daca ai noroc poti zari cativa delfini. Total relaxant!

Si daca consideri ca ai trait experienta unei cine romantice la malul marii, inca nu ai ajuns la Grotta Palazzese, restaurantul din pestera arhicunoscut cel putin de toti internautii, vanatori de locuri exclusiviste.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply