destinatii

Venetia de carnaval

January 30, 2015

Daca e februarie e carnavalul de la Venetia – inca un must pe lista calatoriilor. In aceasta luna, Venetia sustine un spectacol stradal grandios, cu mii de personaje in costume fabuloase, dincolo de imaginatia oricarui costumier chiar si de la Albert Hall, cu o scena imensa desfasurata pe canale si strabatuta de gondole si mii de turisti spectatori, carora m-am alaturat in urma cu cativa ani.

Pentru a fi in buget ia in considerare o singura zi de carnaval / de Venetia. Este suficient. Aceasta perioada este foarte aglomerata, iar oraselul este mic si inghesuit. Este aproape imposibil sa gasesti cazare, iar “la un pret decent” nu exista. Indicat ar fi sa zbori la Milano si sa te cazezi aici. Un combi-city break, si Milano si Venetia.

Biletele de tren, Milano Centrale – Venetia Santa Lucia, dus-intors, sunt in jur de 50 de euro daca le rezervi cu ceva timp inainte online (Treinitalia – cel mai ieftin si cu oferte pentru carnaval) altfel pot ajunge si la 80 de euro. Odata ajuns in gara din Venetia, nu uita sa treci pe la oficiul de turism pentru harta si programul evenimentelor din acea zi.

PERIOADA   inceputul lui februarie de regula (2015: 31 ianuarie – 17 februarie)

TRANSPORT   avion Bucuresti – Milano sau Bucuresti – Venetia, curse regulate low-cost si de linie; tren si vaporetto

METEO    6-14°C tocmai bine pentru a nu te incinge in costumele de carnaval; atentie sunt posibile si inundatii (Aqua Alta)

AGLOMERATIE    varf de sezon, probabil perioada cea mai ocupata din an

TOP 10 DO’s    cu ocazia carnavalului:

1. Programul evenimentelor din cadrul carnavalului, disponibil pe site-ul oficial. Daca se nimereste sa fii in primele zile ale carnavalului este important sa stii unde sa fii si la ce ora. Printe cele mai populare sunt parada gondolelor care trec pe sub Rialto si zborul ingerului (Flight of the Angel) in Piazza San Marco. In fiecare an este un alt inger, celebru, care coboara din turnul Campanila in piata. Nu uita sa iei cu tine si niste picioroange pentru a te strecura prin multime si sa fii cu o ora mai devreme in piata.

2. Personajele costumate care sunt peste tot si neclintite in fata fotografilor profesionisti.

3. Caffe Florian sau Gran Caffe Quadri unice prin coltisorul de altadata, unde stau la masa personaje peste care timpul a stat in loc inca din anul 1720 de la deschidere.

4. Passeggiata la piciorul podului Rialto si o oprire la unul din restaurantele venetiene cu cele mai ciudate fructe de mare.

5. Fritelle alla veneziene cu tot felul de umpluturi dulci, pentru ca sunt absolut delicioase.

6. Locurile ascunse, mai putin cunoscute turistilor sau ghidurilor turistice. In apropierea podului Rialto se afla Scara Melcului sau Snail Staircase in Google Maps. Este spectaculoasa prin structura si chiar tipica arhitecturii din Venetia. Un alt loc minunat este atelierul celebrului artizan Orsoni, care are ca anexa o biblioteca plina nu cu carti ci cu placute de sticla pentru mozaic in milioane de culori – Orsoni Colour Library.

7. Cannaregio – zona mai putin cunoscuta turistilor, unde vei gasi barulete si restaurante pline cu localnici relaxati la un pahar de bellini sau un espresso. Nu rata Al Timon pentru cicchetti.

8. Plimbare cu vaporetto linia 1 (sau waterbus) pe Gran Canal pentru 8 euro / persoana, ca sa nu stai la coada la gondola si sa platesti 80 de euro / persoana.

9. Insula Burano (nu Murano) daca mai ai timp si te-ai saturat de milioanele de turisti sositi la carnaval. Poti ajunge pe insula cu cele mai colorate casute cu transportul public sau daca iti rezervi un mini tur.

10. Hotel Cipriani pe insula Giudecca pentru un moment à la Amal & George Clooney.

 Avanti & Get Lost!!!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply